CRM, ‘’Müşteri İlişkileri Yönetimi’’ anlamına gelmekte ve daha çok müşterileri elde tutmak için çeşitli gelişimlerin gösterildiği bir yazılımdır. Öyle ki bu tarz müşterilerin elde tutulması için tüm stratejiler, araçlar ya da bazı teknikler bu bahsi geçen yazılımın tamamını da ifade edebilmektedir. Bunlara bağlı olarak şirketlerin ya da firmaların karını artırmak ve bunu genele yaymak adına tüketici kesimle sürekli bir iletişimde ve etkileşimde olunmasını sağlamaktadır. Bitrix24 CRM tarzı yazılımlar genel olarak bilgiyi depoladıkları için birçok kanaldan bu bilgi akışı mevcut yerde toplanabilmektedir. Bu tarz bilgiler ışığında da aslında müşterilerin bilgileri veya satın alma sırasındaki çeşitli davranışları aslında direkt olarak ortaya çıkabilmekte ve üst yönetici kesim tek bir yerden bu tarz bilgilere hızlı bir şekilde de ulaşabilmektedir.

CRM yazılımı aslında işletmelerin müşterilerle olan ilişkilerine istinaden, meslektaşlar vb. ile olan birçok ilişkisine de odaklanılmayı sağlayabilmektedir. Bunun için şirketler daha çok profesyonel bir CRM kullanıcısı ya da bu işte uzman olmuş biriyle çalışabilmeyi daha çok isteyebilmektedir. Bu tarz insanlarla çalışıldığı zaman aslında nitelik anlamında bir gelişim ve buna ek olarak müşterilerden güven kazanmak, destek almak da bu şekilde mümkün olabilmektedir. Bu tarz yazılımların aslında en iyi yanı iş içerisindeki çeşitli kolların -işe alım olsun, pazarlama sektörü olsun, iş geliştirme olsun- organizasyonu tek bir yerden yapılabilmesidir.

CRM YAZILIMI NE ANLAMA GELİYOR

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi aslında CRM genel olarak işe alım, iş geliştirme veya da bunun yanı sıra pazarlama gruplarındaki organizasyonun toptan yapılmasını da kolaylaştırabilmektedir. Dış ilişkiler denilen bu tarz ilişkilerin yönetimi iyi, sağlam, güçlü bir CRM yazılı ile birlikte mümkün olabilmektedir. CRM diğer yazılımlara göre aslında verilere daha kolay erişim sağlaması bakımından birçok kullanıcının nasıl bir süreç izlediğini ya da bu müşterilerin nasıl verimli bir iletişim geçirmeleri gerektiğini bu tarz yazılımlardan öğrenebilirsiniz. CRM, şirket boyutuna bakmaksızın çeşitli işletmelerde kolaylıkla da kullanılabilmesi bakımından oldukça önemli sayılabilmekte ve önemsenmektedir, birçok şirket/firma tarafından.

CRM yazılımlarının nasıl çalıştığını ya da ne gibi etkenler sonucu ortaya çıktığını da yine insanlar merak edebilmektedirler. Çünkü insanlar kullanıcı oldukları sitelerde ya da bu tarz Bitrix24 CRM yazılımlarına sahip durumlarla karşılaştıkları zaman bunların tam olarak ne anlama geldiklerini de çözebilmeyi ya da en azından anlayabilmeye çalışmaktadırlar. Özellikle satış ve pazarlama konularında ekiplerin işine yarayan, iletişimde ya da yapılacak olan ürün etkileşiminde tahmin özelliği bulunan bu tarz yazılımlar ile birlikte daha kolay bir iletişimin kapılarını açmak herkes tarafından istenilecek şeydir. Aslında müşteri hizmetleri konusunda da mükemmelliği arayan bu tarz yazılımlara ilgi her geçen gün artmakta ve aslında bu tarz yazılımlardan anlayanları bulmak da gün geçtikçe zorlaşmaktadır.

CRM YAZILIMI İLE NE YAPILABİLİR

Bütün durumları araştırıp kendileri açısından iyi bir yazılım arayan şirketler genel olarak CRM yazılımlarına kadar gelip burada durmaktadırlar. CRM sistemler, çevrimiçi olacak şekilde birçok müşterinin etkileşimini online olacak durumda izleyebildiği için aslında rutin süreçleri direkt olarak otomatik bir duruma getirerek ofisteki, şirketteki, firmadaki çalışanların hem performansını olumlu yönde etkileyebilmekte hem de istenilen verimliliğin elde edilmesini sağlayabilmektedir. Hem hatırlatıcı görev üstlenen bu tarz yazılımlar, e-posta gönderimi ya da dilerseniz telefon görüşmelerinizi bile kontrol altında tutabilmeyi sizlere sağlamaktadır. Dolayısıyla şirketlerin yönetiminde ya da firmaların yönetiminde üst kademelerin merakla ilgilendiği yazılımlar olarak son yıllarda önem kazanmaktadır.

CRM yazılımları ile birlikte çoğu şey aslında kayıt altına alınabilmektedir. Bunun için yapılacak birçok satışta da sizleri otomatik yönlendirerek aslında farklı şeyleri de sizlere gösterebilmektedir. Bu tarz uyarılar sonrası çalışanın ya müşteri ile görüşen kişinin nasıl verimliliğe sahip olduğunu da direkt olarak öğrenebilmekte olan şirket, verimlilik konusunda daha şeffaf sonuçlara ulaşabilmektedir. Analitik birçok konuyu irdeleyerek durumlarını halletmeye de çalışabilmektedirler. Buna bağlı olarak iletişimdeki kişilerin ya da iletişimdeki elemanların müşterilerle nasıl bir diyalogda olduğunu da görebilmektesiniz. Bu tarz şeffaf durumlar, içeride verimlilik olayını iyi bir şekilde yönetebilmeyi istemektedirler. Bunun için şirketler, CRM yazılımlarının üzerine düştükleri görülebilmektedir.

CRM FİYATLARI NELERDİR

Şirketler, firmalar, küçüklü büyüklü işletmeler CRM araştırmaları yaptıkları zaman aslında birçok konuyu da derinlemesine irdeleyebilmektedirler. Bunun için aslında CRM fiyatlarının da nasıl olduğu hangi fiyat bantlarında olduğunu ya da bu fiyatların kendi işletmelerine uygun olup olmadığını da direkt olarak öğrenebilmek amacıyla çeşitli araştırmaları yapmayı isteyebilmektedirler. Buna bağlı olarak da zaten yaptıkları araştırmalarda CRM dağıtımının tam olarak nasıl fiyatlara sahip olduğunu da öğrenebilmeyi amaçlayarak atılımlarını gerçekleştirmektedirler. Yine birçok CRM yazılımının kurulmasını isteyen şirketler, bunları dikkatlice araştırarak aslında fiyatlara da buradan bir bakış atabilmeyi istemektedirler. Bunun için de birçok konuyu araştırıp birçok konudan yardım alan küçüklü büyüklü işletmeler kendilerine has bir fiyat da çıkarabilmektedirler.

Bunların sıkı bir güvenlik dahilinde gerçekleşmesi tüm şirketler, küçüklü büyüklü işletmeler, yöneticiler açısından önemi de tahmin edilebilir. Çünkü bütün bilgileri veri olarak depolayan bir yazılımdan her türlü performans beklenebilir. Kritik konularda da CRM yazılımları direkt olarak kendilerine has bir çözüm yolu sunarak hızlı bir şekilde işlerini halledebilmeyi de yine insanlara sunabilmektedirler. Bu yüzden verilerin depolanmasına ilişkin birçok kaynak ya da fiyat konularına ilişkin bilgiler birçok sitede bulunmaktadır. Aslında bu tarz CRM yazılımlarının yapıldığı sitelerde var olan fiyat listelerine bakarak işlerinizi çok daha hızlı ve emin bir adımla tamamlayabilir ve durumlarınızı iyi bir şekilde yönetebilirsiniz. Bunu tek bir kontrol merkezden yapmak sizlere zaman da kazandıracaktır.

İş ortamları aslında sürekli değişmekte ve insanların bu tarz iş ortamlarına uyum sağlamaları biraz vakit alabilmektedir. Buna bağlı olarak da insanların işteki çalışma performansları düşebilir ya da iyi bir yönetimle birlikte verimlilik artabilir. Bunun için CRM fiyatları kapsamında insanlar da şirketler de ya da işletmeler de çeşitli çözüm yolları arayabilmektedirler. Bunun için CRM tam olarak nedir, nasıl yapılır, ne gibi faydaları vardır tarzındaki sorular da mümkün olduğu kadar insanlar tarafından sorulabilmektedir. Bunun için aslında farklı zamanlarda farklı şeyleri yapmaya çalışan insanlar, iş ortamlarında bir teknoloji ile desteklenmelerini düşünmüş olacaklar ki CRM yazılımları ortaya çıkmış.

CRM yazılımları ile birlikte iş ortamları da değişmiştir. Çünkü genel bir fiyat skalasında seyredilen yazılımların kalitesi veya kalitesizliği de insanları kendilerine çekebilmekte ya da ilgisiz bırakabilmektedir. Buna bağlı olarak da zaten farklı zamanlarda farklı durumları tamamlamayı isteyen insanlar yine birçok konuyu iyi bir şekilde halledebilmeyi istemekle beraber şirkteler olsun işletmeler olsun farklı fiyatları söyleyerek kendilerinin kalite değerlerini belirleyebilmektedirler. Çünkü yazılımda çalışacak insan kalitesi bu yazılımın sağlam olmasına da doğrudan etki edeceği için şirketler de bu tarz yazılımları iyi bilen kimseleri şirket kadrosuna dahile etmeyi istemekte oldukça haklılardır. Bu yüzden aslında farklı fiyat listelerini görürseniz güvenebildiğiniz sitelere bakarak kendi içinizi çok rahat bir şekilde rahatlatabilir ve yazılım yolunda ilerleyebilirsiniz.