CRM programları aslında müşterilerle olan iletişimin yönetilmesi ve bir arada tutulması ile ilgilenmektedir. Çünkü bu platformun en önemli olayı, satış döngünüzü ve buna bağlı olarak da satışlarınızın ortaya çıkarmış olduğu hatları direkt olarak geliştirip, müşteri bazlı bir hale getirmektir. Bu tür müşteri bazlı gelişimler ise daha çok kişiselleştirme ile ilgili olmuştur. Buna bağlı olarak da aslında satış ekibinizin uyum sorunlarını da gideren ve satış ekibinizin uyumlu ve uygun bir sistemde çalışmasını da yine dolaylı yoldan sağlamış olmaktasınız. Bu gibi etkilerinin olması sonrasında da zaten şirketler, firmalar, işletmeler direkt olarak bu programlara sahip olabilmeyi istemekteler ve araştırmalarını da bu yöne yapmaktadırlar. 

    Bu tarz platformların geliştirme araçları da farklı satış ihtiyaçlarını doğurmakla birlikte özel uygulamaların da oluşturulmasına neden olmaktadırlar. Bunun için temiz bir satış ve önemli satışların yapılabilmesi için direkt olarak geliştirici bir rol oynayan CRM programları, satış ekiplerinizin bu tür durumlarını da iyileştirecek ve çeşitli durumları da sizlere sunacaktır: 

  • Entegrasyon

  • Ses, video takibi

  • Derin analiz

  • Mesajlaşma 

    Gibi konulardan da veri akışı sağlanması ile birlikte aslında CRM programları direkt olarak birçok şeye entegre olabilmekte ve hafif ama güçlü bir şekilde ilerlemenize de neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra aslında bu tarz platformlar, web sitelerinize de direkt olarak entegre edilebilmektedir. 

CRM PROGRAMLARININ KULLANIMI

    Bu tarz konularla çalışan veya bu tarz konuların genel olarak programlanmasını isteyen şirket, firma veya işletme türü yapılanmalar, CRM programlarının nasıl kullanılması gerektiğini de özellikle merak edebilmekteler ve buna ilişkin de aslında araştırmalar yapabilmektedirler. Bunun için aslında önemli anları vurgulayacak bir sistem geliştirilerek olabildiğince değişik çerçeveler de oluşturulup, bu tarz oluşumların dikkati çekilebilmektedir. Bunun için kullanışlı bir araç haline dönüştürülmesi de mümkün olmakta ve bu durumlardan da insanlar, fiyatların aralıklarını öğrenebilmektedirler. Bunun için araştırmalar genel olarak program üzerine geniş bir düzlem oluşturabilmektedir. Yine de programların olabildiğince iyi yazılımlara sahip olması şirket politikalarını da etkileyebilecektir. 

    Müşteri ilişkileri yönetimi olarak CRM yazılımlarında elbette ki önemli olacak tek şey müşteri hizmetleri yeridir. Çünkü müşterilerle olan iletişim ve müşterinin özelindeki istekler buradan yönetilebilmektedir. Bu yüzden müşteri hizmetleri bölümünden istenilen verimi alamayan şirketler, buna bir çözüm üretebilmek amacıyla da CRM programlarına/uygulamalarına yönelebilmekteler ve bunun için aslıda CRM ile ilgili birçok şeyi de araştırabilmektedirler. Bu yüzden iletişimlerin verilerini ya da pazarlama tekniklerini de yine bu tarz yazılımlarla beraber takip etmeyi denemektedirler. Kolaylaştırılmış çeşitli erişimler, sahip olunması gereken özellikler de yine CRM programlarında bulunabilmektedir. Dolayısıyla, şirket/firma/işletme gibi yerlerde bu tarz programların kullanılması zaruri hale de gelmektedir. Ekiplerin, araçlarının iyileştirilmesi ve takip edilmesi de yine bu tarz programların kullanımları sonucu oluşabilir.

CRM UYGULAMALARI NEDİR

    Birçok kuruluş aslında çeşitli derecelerde müşteri hizmetleri verebilmekte ve bu müşterilerle olabildiğince iyi bir iletişimi korumayı denemektedirler. Bunun için de zaten müşteri yönetimi bölümlerine birkaç güncelleme yapmaya çalışmaktadırlar. Tüm temas noktalarını ya da göz önünde tutulacak birçok hizmeti de CRM ile halledebilmeyi istemektedirler. Bunun için CRM ile ilgili erişimlerin sağlanması ya da göz önünde tutulacak birçok müşteri durumları da şirketin verimliliğini artıracağı gibi bunun kanallar üzerinden de gerçekleştirilmesi sağlanabilir. Bunun için olacak ki CRM tam olarak ne yapıyor sorularına cevap şöyle verilebilir:

  • Telefon kontrolü

  • E posta kontrolü

  • Çevrimiçi formlara bakmak

  • Canlı sohbet özelliği

  • Sosyal medya kontrolü

    Tarzında birden fazla özelliği de içerisinde barındırmaktadır. Bunun için uygulamalar içerisinde de çeşitli denetimler sağlanabilir. Buna bağlı olarak ayrıntıların ne olacağını ya da doğru kişilerle nasıl iletişimin kurulacağı da bu tarz yazılımlar sayesinde mümkün olabilmektedir. Çünkü potansiyel bir müşterinin bulunması ve bunun devamında potansiyel müşteriyi elde tutarak durumu toparlamaya çalışmak da yine CRM programları sayesinde mümkün olabilmektedir. 

    Şirketler tarafından ya da firmalar tarafından istenilen bilgiler de zaten genelde bu tarz programlar sayesinde gerçekleşebilir ve bu programların ne gibi işlerle oluşabileceği de yine bütün bir işin yapılabilmesiyle mümkün olmaktadır. 

CRM PROGRAMLARI İLE NE YAPILABİLİR

    CRM programlarını araştırıp bu programların tam olarak nasıl işleyeceğini merak eden ve bu merak sonrası çeşitli durumları anlamaya çalışan insanlar da vardır. Haliyle yönetmiş oldukları işletmelerde CRM programlarının kullanımını da istemekle beraber bu programları nasıl kullanacaklarını da bilememektedirler. Bu yüzden tecrübeli birkaç kişiyle bu durumu çözebilmeyi isteyen şirket, firma yöneticileri için seçenekler de genel olarak farklı sorunları anlamaya veya çözümlenmeye çalışılır. 

  • Telefon özellikler olsun, 

  • uygulama için aramaların yapılması olsun 

  • kalite izleme olsun

  • uygulama içi veri bilgi depolamaları olsun

    Bütün bu özelliklere sahip birçok programı içerisinde barındıran CRM ile birlikte de zaten şirketler, verimliliklerini direkt olarak halledebilmeyi ve buna bağlı olarak da en iyi şekilde halledebilmeyi isteyebilmektedirler. CRM programlarının ne denli verimli ve neyi özellerine aldıkları da şöyle özetlenebilir: 

  • müşteri odaklıdır

  • müşteriler hakkında net bilgiler sunar

  • hangi müşterinin öncelikli olduğunu sıralar

  • bireysel kazançlar sağlanır

    İşte bu gibi verilerin sunulması sonrasında da siz ve şirketinizin ya da işletmenizin genel bir taslağı çıkar ve bu taslak ile birlikte bütün analizler önünüze gelerek sizler de bu analizler doğrultusunda birkaç bilgiyi edinebilir ve işlerinizi buna göre düzenleyebilirsiniz. Bunun için CRM ile ilgili programların ne tür gelişimlerinin olduğu da yine olabildiğince önemlidir. 

CRM PROGRAMLARI TAVSİYE

    Aslında CRM programlarını araştıran ve bu araştırmalarından genel olarak bir bilgi çıkarmaya çalışan insanlar da vardır ki bu insanların genel olarak; şirket, firma veya işletmeleri vardır. İşte bu tip insanlar, müşteri ilişkilerini de aslında olabildiğince iyi bir şekilde çözümleyebilmeyi istemektedirler buna bağlı olarak da programları tanımaya çalışmaktadırlar. İşte bu tarz programların ne gibi yararlarının olacağını ya da programların özelinde ne tür tavsiyeler edinileceğini direkt olarak anlamaya çalışmaktadırlar. Kendileri ve en önemlisi de şirketleri, oluşumları açısından en iyi program tavsiyesi de bu tip durumlar için önemlidir. Zaten bu gibi meraklar sonrasında da araştırmalar genel olarak daha ayrıntıya doğru gidebilmektedir. 

    Bunlara ek olarak da program tavsiyelerinden önce programların ya da CRM programların en tür durumlarda etkin olduğunu merak eden insanlar vardır veya bu tarz programların tam olarak ne işe yaradığı da merak edilmektedir:

  • birçok alanda kişisel hizmet

  • zamanda tasarruf

  • ekip arkadaşlarınızın verimliliğini artırma

  • verimliliğin çözümlenmesi

  • detaylı arama

    İşte bu tarz birçok programın tavsiye ve tartışılabilir bir alan olması da aslında CRM programlarını genel olarak diri tutabilmektedir. Sizler de bu tarz programları kullanmak ve müşterilerinizle iyi bir iletişimi oluşturmak istiyorsanız, direkt olarak araştırmalarınızı derinleştirerek bu işe başlayabilirsiniz. Devam süreçte de bizlerin yazmış oldukları diğer CRM yazılımları ile ilgili olan yazılarımızı okuyarak, kendinizi destekleyebilirsiniz.