CRM olarak kısaltılan ve ‘’Müşteri İlişkileri Yönetimi’’ anlamına gelen bu tür yazılımlarla birlikte dijital dünyadaki veri akış ve müşteri ilişkileri olabildiğince değişmiştir. Bu değişimler genel olarak şirket veya firma vb. yerlerinde denetiminde de olabilmektedir. Çünkü sistemler yada yazılımlar, kontrol altında olabildiğince değişik sonuçlar da sizlere sunabilir. Özellikle işlerini büyütmek ya da müşteri bazlı çalışmalar yapmak isteyen yöneticiler, CRM programlarını, yazılımlarını denetleyerek kendileri için en iyisini bulabilmeyi ve onları uygulamayı istemektedirler. Buna bağlı olarak da zaten sistemler yararlı bir şekilde kullanılmaya ve şirket/firma dahilinde uygulanmaya çalışılır. Genel olarak müşterilerin davranışlarına göre değişen, müşteri bazlı bu tür yazılımlar, günümüz teknoloji dünyasında giderek büyümüş ve daha çok kullanılır hale gelmiştir. 

CRM uygulamaları ya da programları genel olarak şirketler tarafından kullanılsa da çeşitli küçük işletmeler de kendi müşterilerine bağlı olarak kullanmaya çalışmaktadırlar. Bu tarz işletmeler de verim aldıkça bu yazılımlar yan CRM yazılımlarının ne denli fayda sağladığını görmüş olacaklar ki en sonunda bu yazılımların genel olarak en uygununu ya da en iyisini araştırmaya başladıkları görülmüştür. Bu yüzden aslında yazılımlarda iyi olan bir satış temsilcisi ile birlikte bu tarz yazılımlar, verimi artırdığı gibi şirketlerin kendi bünyelerinde de pozitif bir etki yaratacaklardır. Bu pozitif etki sayesinde de olabildiğince fazla kar elde edilebilecektir. 

CRM Ne Anlama Geliyor

CRM tarzı Müşteri ilişkileri yönetimi üzerine hazırlanan yazılımlar, birçok işletme tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Çünkü; satış ve pazarlamadan, müşterilerin destek konularına kadar birçok durum tek bir havuzda toplanmış bir durumda ve bu havuzdan aslında çeşitli yönetimleri de sergileyebilme olanağı sunulmuş oluyor. Hali hazırda bu tarz tek bir havuzdan, kontrol merkezinden yapılan yönetimler, hem şirkette çalışan kişilerin verimliliğini hem de zamanını pozitif yönde etkiliyor. Uzaktan çalışmada yer alan birçok ekibinizi, elemanınızı ya da satışla görevlendirdiğiniz kimseler, bu tarz CRM programları, uygulamaları ile birlikte üretken olma yolunda daha sağlam adım atıyorlar. Bunun için CRM programlarına sahip olmak artık şirketler tarafından önemli sayılmaktadır. 

CRM yani müşteri ilişkileri yönetimi yazılımları aslında sadece birkaç yılda son derece gelişmiş bir biçimde insanların önüne çıktı. Öncelikle kullanımı kolay ve ulaşılabilirliği de son derece kolay olan bu tip yazılımlar ile birlikte şirket/firma/işletmeler direkt olarak kendilerince bir durumu ortaya çıkarmayı da deneyip bunda başarılı olabildiler. Çünkü CRM ile birlikte yani müşteriyle olan iletişimin oldukça derin olması anlamına gelen bu tip yazılımlarla birlikte, bahsi geçen kurumlar direkt olarak bilgi sahibi olabilmektedirler. Bu bilgiyi de aslında yine kendi müşterilerine karşı kullanarak, bir başka satışta müşterilerinin daha fazla ne isteyebileceğini ya da farklı olarak ne isteyebileceklerini direkt olarak çözmeye çalışıp tahmin yürütmektedirler. 

  • Tüm kanaldaki müşteri etkileşimlerini tek bir alanda toplamak

  • Verileri iyi bir şekilde yönetmek

  • Müşterilerin deneyim ve memnuniyetlerini ölçmek

  • Tüm bunları depolamak

CRM Ücreti Ne Kadar

Şirket, firma, işletme tarzı yerler aslında müşterileriyle sürekli bir etkileşim içinde olmayı denedikleri için bunu insan gücüyle yapmak yerine, program geliştirip bu programların kendilerine sunmuş oldukları raporlar doğrultusunda çeşitli müşteri politikaları geliştirebilmektedirler. Buna bağlı olarak da zaten aslında programların / yazılımların ne gibi türlerinin olduğu da aslında bir zaman sonra önem taşımaktadır.

Bunun öncesinde, gerek şirketler gerek firmalar gerekse de küçük çaplı işletmeler müşterileriyle iyi bir iletişim ve iyi bir satış politikası oluşturabilmek amacıyla direkt olarak CRM programlarının fiyatları ya da ne gibi şeylerde yararının olduğunu öğrenmek istemektedirler. Bu öğrenim sırasında ücretlerinin de ne kadar olduğunu bilmek istemektedirler. Çünkü ücret de bir nebze şirketler açısından önemlidir.

Sonuçta bir yazılıma yatırım yapıp o yazılımdan karlı çıkmak varken zarar ederek çıkmak da ihtimal dahilindedir. Bu tarz riskleri almak isteyen şirket vb. oluşumlar aslında direkt olarak bu tarz programların satıldığı sitelere girerek direkt bir bilgi edinebilirler. Bu bilgiler ışığında farklı durumlardan da yararlanarak daha üst bir CRM programının ücretinin ne kadar olduğunu da aslında deneyimleyebilir ve direkt olarak öğrenebilirsiniz. Araştırmanızın iyiliği bu konuda belirleyici olacaktır. 

CRM Programları Nasıl Çalışır

Genel bir anlam ifade edecek olursa aslında CRM müşterilerin nasıl yönetilmesi ya da müşterilerin istekleri tam olarak nasıldır, tarzında bir ifade olabilir. Özellikle işletmeler, kendilerine gelen müşterileri daha iyi ellerinde tutmak ve daha iyi bir hizmet vermek amacıyla bu tarz yazılımlara ihtiyaç duyabilmektedirler.

Buna bağlı olarak da zaten programların nasıl çalışacağını ya da ne gibi durumlar elde edileceğini de kestirmeye çalışmaktadırlar. Buna bağlı olarak da zaten programların özellikle ücretlerine ve kalitesine bakan şirket/firma/işletme tarzı yerler, nasıl çalışacağını ya da ne gibi durumlarla karşılaşılacağını direkt olarak anlamaya da çalışabilir. Bunun için nasıl çalıştığını öğrenmeye çalışan şirketler de az sayıda değildir. 

Dolayısıyla aslına bakıldığı zaman CRM, her türlü büyüklüğe sahip olan işletmelerin büyümesine veya kar etmesine olanak taşıyan nadir şeylerden biridir. Birkaç yıldan beri gelişim içerisinde olan CRM aslında direkt olarak pazarlama, satış ve servis üzerine tasarlanmış olabilirler fakat bunun yanı sıra bu tarz yazılımları kullanan ekiplerin, kişilerin ve bu konuda profesyonel olan insanlarla birlikte daha farklı şeyler yapılabilmektedir. CRM ile: 

  • Müşteri hizmetleriniz kısa sürede ve uzun vadede iyileşir

  • Satışlarınızda gözle görülür bir artış meydana gelebilir

  • Daha fazla müşteriye ulaşabilirsiniz

  • Daha iyi analiz ederek müşterinizi daha iyi tanıyabilirsiniz. 

  • Verimliliği artırabilirsiniz 

CRM Nasıl Çalışır ve Ne Yapılmalıdır

İlk önce CRM programlarının ücreti konusu araştırılırken bu ücretlerin tam olarak ne kadar olduğu birçok şirket/firma tarafından merak edilmekte ve aslında farklı şeylerle birlikte de ne yapılacağı önemli hale gelmektedir. Bunun için CRM programlarının nasıl yapıldığı ya da ne tür şeylerle ilgilenildiği de yine insanlar ve bu tarz oluşumlar tarafından merak edilerek sorulmaktadır.

Bunun için CRM tarzı programların nasıl çalışacağını öğrenmek isteyenler bu tarz durumları oldukça fazla araştırabilmekteler ve bu gibi durumlardan kendilerince iyi şeyler de çıkarmaya çalışabilmektedirler. Özellikle nasıl yapılacağını da uzman bir yazılımcıyla halletmek isteyen şirketler de vardır ve bu tarz uzman kimseleri de araştırmaktadırlar.  Bunu haricinde bu tarz programlar çalıştıktan sonra neler yapabilir diye soranlar için de şöyle özetlenebilir: 

  • Tam bir şeffaflık sunması bakımından önemlidir

  • Sağlam ve iyi bir bilgi paylaşımı da yapılmaktadır 

  • Verimin artırılarak çok daha iyi bir çalışma ortamı yaratılır

 

Bu yüzden aslında programlar aratılırken iyi olması ya da daha profesyonellerin istenmesi önemlidir. Çünkü şirket-firma-işletme tarzı yerler, müşterileriyle olabildiğince iyi bir iletişim kurabilmeyi amaçladıkları gibi bu iletişimlerini de aslında olabildiğince iyi tutmayı önemsemektedirler. Buna bağlı olarak da zaten CRM programlarından yardım alarak istemiş oldukları iletişimi sağlamayı düşünmektedirler. Daha fazla bilgilere ulaşabilmek adına sitemizde bulunan diğer CRM içerikli yazıları da okuyabilir, fikir edinebilirsiniz.